Is Vette BSO duur?

Nee, Vette BSO is zelfs één van de goedkoopste BSO's van Nederland. Ons uurtarief is gelijk aan het normbedrag (€ 6,95 in 2018), dat is de maximale vergoeding die ouders van de overheid kunnen krijgen.

Ook letten wij erop niet een hele berg onzin-uren in rekening te brengen. Zo zijn er veel mogelijkheden voor het afnemen van incidentele opvang, kun je ook een contract zonder vakantie nemen en rekenen wij met maximaal 9 weken vakantie-opvang.

Met onze kostencalculator kun je meteen zien wat de kosten zijn.

Moet ik voor al die activiteiten bijbetalen?

Nee hoor, toegangskaartjes en zo zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

Is Vette BSO een erkende opvangorganisatie?

Ja, hoor - Vette BSO staat in het Landelijk Register Kinderopvang en valt daarmee onder de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat we aan de wettelijke (kwaliteits)eisen moeten voldoen en ook geïnspecteerd worden door de GGD.

Meer informatie hierover vind je op de site van de Rijksoverheid.

Hebben jullie een eigen lokatie?

We hebben er zelfs twee! We huren ruimtes in het Kulturhus in Beek-Ubbergen en in de Mix in Nijmegen.

Van welke scholen halen jullie kinderen op?

Tijdens schoolweken halen wij nu kinderen op van De Biezenkamp in Beek-Ubbergen, de Rode Buut en de Sint Nicolaasschool in Nijmegen en de basisschool Titus Brandsma in Berg en Dal. Tijdens schoolvakanties is opvang van bijna alle kinderen uit Nijmegen en omgeving mogelijk.

Is Vette BSO niet te druk en veel te vermoeiend voor kinderen?

Opvang in (grote) groepen is altijd drukker voor kinderen dan de middag thuis doorbrengen. Wij ondervinden juist in de praktijk dat de georganiseerde activiteit veel duidelijkheid en daarmee (geestelijke) rust schept - zo is er maar zelden sprake van conflictsituaties omdat de kinderen bezig zijn en geen tijd hebben om te klieren.

En als je geen zin hebt of slecht geslapen hebt, dan dwingen we je echt niet om mee te doen. Dan kun je bijvoorbeeld altijd nog een Donald Duckje lezen aan de rand van het zwembad.

Is dat niet een beetje overdreven, elke dag een vette activiteit?

Ons doel is om kinderen de wereld te laten verkennen. Hoe meer ze daarvan gezien hebben, hoe beter ze weten wat ze wel en niet leuk vinden. Vette BSO draagt bij aan een brede ontwikkeling van kinderen.

Uit ervaring weten we ook dat kinderen echt niet verwend of blassé worden van Vette BSO.  Ze genieten nog net zoveel van een uitje met het gezin of van 's avonds knikkeren op het pleintje.

Is Vette BSO een particulier initiatief?

Ja, alle kinderopvangorganisaties zijn uiteindelijk particuliere initiatieven.

Of je nu een Stichting, BV of Eenmanzaak bent, alle geregistreerde kinderopvang wordt op dezelfde manier gefinancierd - via kinderopvangtoeslag - en we moeten allemaal aan dezelfde regels voldoen.

Is Vette BSO gevaarlijk?

Op Vette BSO doe je aan veel meer activiteiten mee dan op welke BSO in Nederland ook. Vette BSO inventariseert de risico's bij elke activiteit en maakt daar vervolgens beleid op. Wij houden ons altijd aan de regels die gelden bij de activiteitaanbieder.

Vaak scherpen wij deze regels nog verder aan. Bij het skaten en skiën bijvoorbeeld ben je verplicht om een helm te dragen. Dit hoeft van de skihal niet, en ook de skatehal stelt daar geen eisen aan - maar alle kinderen moeten van ons goed beschermd zijn. Dit om de kans op letsel zoveel mogelijk uit te sluiten. Natuurlijk kun je in de skihal je been breken, maar wij doen er alles aan om te voorkomen dat dit gebeurt.

We kunnen niet uitsluiten dat er een ongelukje gebeurt. Alle ongelukken (ook schaafwonden en flinke blauwe plekken) worden door ons geregistreerd. Daar leren wij van en dit kunnen we gebruiken om ons veiligheidsbeleid te verbeteren.

We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van activiteiten en het inventariseren van de risico's die hiermee gepaard gaan.

Kunnen kinderen ervoor kiezen om niet mee te doen aan een activiteit?

Ja, we hebben altijd speelgoed en leesvoer bij voor kinderen die niet willen deelnemen aan een activiteit. Overigens sjouwen we ons een ongeluk, maar komen de boekjes en spelletjes zelden uit de tas...

Wat moet je allemaal kunnen als je op Vette BSO komt?

Niets! We zorgen altijd dat kinderen van elk niveau aan een activiteit mee kunnen doen. Gaan we bijvoorbeeld skiën en heb je dat nog nooit gedaan, dan krijg je eerst uitgebreide instructie.

Wat is jullie LRK nummer?

Het nummer voor de lokatie Kulturhus is: 116013345
Het nummer voor de lokatie Mix is: 206986233

Kan ik mijn kind eerder ophalen?

Dat kan (vanaf 17.30 uur), maar informeer tevoren, op de dag zelf, waar we zullen zijn.

We vinden het belangrijk dat kinderen niet uit hun bezigheden worden gerukt en kunnen afmaken waar ze mee bezig zijn. En we brengen je kind rond 18.00 uur naar huis, dus ophalen hoeft helemaal niet (kun je lekker rustig koken..).

Ik heb een leuk idee, willen jullie het horen?

Jazeker! Kinderen, medewerkers en ouders met een login kunnen dit via de website doen, als je geen login hebt kun je ons altijd bellen of mailen. Zie de contactpagina.

Ik vind een bepaalde activiteit heel eng of stom en wil niet dat mijn kind daar aan gaat meedoen! Wat kan ik doen?

Wij vinden het vanzelfsprekend dat je je als ouder geen zorgen hoeft te maken over je kind terwijl je aan het werk bent.

Mocht je bezwaren hebben omtrent een bepaalde activiteit dan kun je ons dit laten weten en zullen we de betreffende activiteit niet inplannen op een dag dat je kind komt.