Wat kost Vette BSO in jouw geval? Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je? Klik hier om het te berekenen.

Vette BSO biedt op dit moment opvang aan kinderen van de Biezenkamp in Beek-Ubbergen en de Sint Nicolaasschool in Nijmegen. We halen de kinderen op uit school en brengen ze 's avonds thuis. De contracturen zijn afhankelijk van de sluitingstijd van de school.

Continu-rooster

Steeds meer scholen gaan over naar andere schooltijden, waarbij het zogenaamde continu-rooster populair is. De kinderen lunchen allemaal op school, er is geen overblijf meer en school is eerder uit, om 14.00 uur of 14.15 uur. In sommige gevallen verdwijnt de vrije woensdagmiddag (vijf-gelijke-dagen-model). Vette BSO past perfect  bij langere opvangtijden.

Vakantie-opvang

In de schoolvakanties vangen we alle kinderen, ongeacht de school en het rooster, op van 8.30 uur tot 18.15 uur. Voor een vakantie-contract brengen we 9 weken in rekening, omdat je tenslotte ook zelf met je kind op vakantie gaat. Je mag daarbij zelf kiezen wanneer je kind niet komt in de vakanties.

Uurtarief

Het standaard uurtarief van € 6,95 is gelijk aan het normbedrag (de maximale vergoeding die ouders van de overheid kunnen krijgen). Extra opvang (bijvoorbeeld in de vakanties of op schoolvrije dagen) is mogelijk tegen hetzelfde uurtarief (maar biedt geen garantie voor een plaats - het moet wel in onze planning passen).

Flex-contract

Als je alleen maar af en toe opvang nodig hebt, kun je ook kiezen voor een flex-contract, tegen een uurtarief van € 7,45. Een flex-contract garandeert geen plaats en is daardoor niet zo geschikt voor opvang op populaire dagen (dinsdag- en donderdagmiddag tijdens schoolweken).

Contractvormen en berekening factuurbedrag

Je kunt dus kiezen uit 4 contractvormen:

 1. 40 weken contract: Alleen opvang tijdens schoolweken
 2. 9 weken contract: Alleen opvang in de schoolvakanties
 3. 49 weken contract: Opvang tijdens schoolweken en vakanties
 4. Flexcontract: Opvang per blok

Klik hier om de kosten voor jouw situatie te berekenen. De berekening van het factuurbedrag per kind per maand, is als volgt:

 • De opvang- en contracturen per dag tijdens schoolweken worden bepaald door het tijdstip waarop de school uit is. Wil je bijvoorbeeld opvang op maandag tijdens schoolweken en is je kind om 14.00 uur uit, dan duurt de opvang tot 18.15 uur en gaat het per dag om 4,25 contracturen. Is je kind om 14.15 uur uit, dan zijn het 4 contracturen per dag.
 • Vermenigvuldig dit aantal contracturen met het aantal contractweken (40 schoolweken) - dan heb je het aantal uren per jaar. Als je dit weer door 12 deelt, weet je het gemiddelde aantal uren per maand.
 • Wil je (ook) vakantie-opvang, dan zijn dat 9 weken van 9,75 uur per opvangdag. Dus voor één dag per week opvang in de vakanties rekenen we per maand (9,75 × 9) / 12 = 7,31 uur per maand.
 • Tel de uren voor school- en vakantieweken bij elkaar op voor een totaalpakket.
 • Voor het factuurbedrag vermeningvuldig je het aantal uren per maand met € 6,95
 • Vette BSO is één van de goedkoopste BSO's van Nederland. Het wil dus niet zomaar zeggen dat je een rekenfout hebt gemaakt als je verbaasd bent over het factuurbedrag. Overigens is de prijs inclusief eten en drinken, toegangskaartjes, vervoer en zo. Je betaalt daar niets voor bij.
 • Ben je geen rekenwonder of kun je de rekenmachine niet vinden, bel of mail ons gerust voor een offerte.

Openingsdagen

Vette BSO is 52 weken per jaar van maandag tot en met vrijdag geopend met uitzondering van de wettelijke feestdagen. Wij zijn bij voldoende belangstelling ook open op studiedagen en andere schoolvrije dagen (voor extra opvang).