We hebben nog een week te gaan, maar kijken nu al terug op een meer dan geslaagde zomervakantie. Met weergoden in een goede bui, is ons programma bijna integraal doorgegaan. De slecht-weer-alternatieven zoals Goflbad Oss, KidzCity en de NASA tentoonstelling zijn nog even in de hoge hoed van Thea gebleven - er komen nog genoeg vakanties met minder weer :).

Hieronder de top 3 leukste zomeruitjes volgens Vette BSO.

1. Irrland

We kunnen het niet genoeg zeggen: het paradijs op aarde ligt net over de grens bij Kevelaer. Ook leuk als het wat minder weer is. We zijn er al heel vaak geweest, maar ontdekken nog steeds weer nieuwe dingen. De spannende glijbanen, het maïsbad, de custom essay writing "buikschuifbaan", het grote waterbed, de hooibalen, knuffelgeitjes, skelters, gigantische springkussens - dit park is aangelegd door iemand met veel liefde voor en verstand van kinderen, maar ook volwassenen. Een Nederlandse enclave trouwens - dat zal wel te maken hebben met de prijs :)

2. Billy Bird Hemelrijk

Wij zeggen altijd: "Klinkt heel stom, is heel leuk". Een park waar ook aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. De achtbaan is energie-neutraal - de kinderen moeten zelf naar boven lopen en buy custom essays online het karretje wekt tijdens de "ride" genoeg energie op om weer te worden opgetakeld. Het park is heel ruim opgezet - we hebben wel eens berekend dat kinderen in Billy Bird op een dag zo'n 8 km lopen! Zonder mopperen :).

3. Sternbusch-Hau

Onvindbaar op het internet, maar het bestaat nog steeds: een groot buitenbad bij Kleef. In mijn beste Duits zeg ik aan de kassa: "2 Erwachsenen und 8 Kinder" en betaal slechts 7 euro! Met spectaculaire duiktoren. Ontzettend leuk voor kinderen met een zwemdiploma, maar ook veilig en overzichtelijk als we niet-zwemmers bij hebben. Dé afkoelplek deze zomer.

Dan hebben we nog stip-noteringen voor Speelpark Klein Zwitserland en de Bergen Wanroij. Klein Zwitserland is een prachtig park in de bossen bij Tegelen en bood bij subtropische temperaturen zeer welkome verkoeling voor de Light kinderen. De goochelshow is hilarisch. De Bergen Wanroij heeft verreweg de mooiste binnenspeeltuin in de wijde omgeving. Opgezet in een Julus Verne thema, ziet het er allemaal heel mooi, schoon en nieuw  uit, met goede trampolines (heel belangrijk) en verrassend andere attracties dan de doorsnee ballenbak.  Bovendien zorgt de vloerbedekking (!) voor een aangename akoestiek. Een abolute aanrader bij iets minder of onvoorspelbaar weer.