Vanaf nu tot en met 30 september is de werkwijze van Vette BSO iets anders dan de rest van het jaar: het wordt namelijk ZOMER. In Nederland houdt dat in dat je maar nooit weet hoe het weer is. Een programma waarbij we zoveel mogelijk buiten en het liefst bij water willen zijn, is dan moeilijk vast te stellen - we hebben de laatste jaren behoorlijk wat beroerde zomers gehad en de weersvoorspellingen zijn niet altijd betrouwbaar. 

Wat gaan we doen?
Om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van mooi weer is er tijdens de “Zomer van Vette BSO” niet altijd een vast programma. We gaan uit van diverse activiteiten aan plassen en meertjes hier in de buurt. We hebben dan bijvoorbeeld een surfsetje, watertrampoline, roeiboten, duikbrillen, volley- strand- en voetballen, badmintonsets, zwembuizen met connectors (om een vlot te bouwen), diabolo's, jojo's, devilsticks, poi, tijdschriften, een pak kaarten natuurlijk en ander vet speeltuig bij. Op de Berendonck kunnen we ook eens waterskiën. Tijdens vakantie- en woensdagen nodigen we af en toe Jasper (met gitaar), Niels (acrobatiek) of Inge (Yoga) uit. Ook zoeken we nog andere specialisten voor bijvoorbeeld capoeira, duiken of zeilen.

Waar?
Omdat we nogal van de variatie zijn, gaan we verschillende gebieden in de buurt bezoeken. Denk daarbij aan de RGV terreinen in de buurt (Wylermeer, Berendonck, Mookerplas), maar we willen ook eens naar de Kraaijenbergse Plassen of met het pontje naar de Bieland. We letten daarbij natuurlijk goed op veiligheid en waterkwaliteit.

Slecht weer
Het kan natuurlijk alle kanten op, maar we houden er rekening mee dat het de helft van de tijd min of meer slecht weer is. We hebben genoeg activiteiten achter de hand voor verschillende weertypes. Zo kun je met 18 graden misschien niet gaan zwemmen, maar wel zeilen, kanoën of outdooractiviteiten ondernemen. Bij regen moeten
buy essay paper we naar binnen uitwijken: bijvoorbeeld een zwemparadijs, de klimhal of Burgers Bush. Zodra wij er zeker van zijn dat het weer niet gaat worden wat we hoopten, plannen we één van deze alternatieve activiteiten in. Dit kan nog tot op de dag zelf.

Uitzonderingen
Op sommige dagen is er wel een programma. We willen namelijk ook graag naar wat festivals (de Kinderparade, Habana aan de Waal) en een keertje naar zee. Ook voor die activiteiten geldt dat er een alternatief programma is als het weer niet meezit.