Roel gaat een visbemonstering uitvoeren in de de watertjes rondom Ubbergen. Dit gaat hij doen met de hulp van de kinderen van Vette BSO.

Wat is een \'visbemonstering\'?

Een bemonstering bestaat uit het vangen, tellen en meten van visjes, waarvan Roel de gegevens later in zal vullen in de nationale databank zodat ze daar weten hoe het er in de buurt van Ubbergen voor staat.
Hij zal dan met een waadpak en een groot schepnet het water in gaan om kleine visjes, mogelijk salamanders en andere waterbeestjes te vangen. Ook de kinderen helpen mee om beestjes te vangen. Daarna zullen we de beestjes identificeren, tellen en de wat grotere exemplaren opmeten.

Waarom een visbemonstering?

Nederland is een echt waterland, waar watersystemen een groot deel van de natuur vormen. Dit komt natuurlijk doordat Nederland deels onder de zeespiegel ligt en zonder onze bouwsels (afsluitdijk en de deltawerken) voor een deel niet zou bestaan. Beheer van water heeft in Nederland dan ook een centrale rol gekregen.
Voor Nederland is het belangrijk om deze systemen goed in de gaten te houden en om maatregelen te treffen waar nodig is. Voor watersystemen zijn de aanwezigheid van plant- en vissoorten goede indicatoren van hoe het er voor staat.
Daarvoor is het uitvoeren van vegetatieopnames en visbemonsteringen een noodzaak.

 

Foto's
Vette BSO op bezoek bij Visbemonstering uitvoeren met Roel
Vette BSO op bezoek bij Visbemonstering uitvoeren met Roel
Vette BSO op bezoek bij Visbemonstering uitvoeren met Roel
  • 4.5000
  • Voor alle leeftijden
  • duurzaam
    100% 0 procent is helemaal niet duurzaam en 100% is superduurzaam
  • Waar: Plek van Roel
  • 18 juni 2012