Een tentoonstelling in het natuurmuseum Nijmegen met levende spinnen.
Het is bij de wilde spinnen af! Vanaf vrijdag 13 januari 2012 kun je in het Natuurmuseum Nijmegen genieten van de schoonheid van zo’n 40 verschillende soorten levende spinnen.

De van oorsprong Poolse tentoonstelling Faszinierende Welt der Spinnen maakt een reis door Europa en doet nu voor het eerst ook Nederland aan. Deze tentoonstelling is tot en met 6 mei 2012 exclusief te zien in het Natuurmuseum Nijmegen.

Naast spectaculaire soorten, zoals de zwarte weduwe, de vogelspin en de keizersschorpioen, laat deze expositie ook spinnen zien die we dagelijks in onze eigen omgeving kunnen aantreffen, zoals de huisspin, de trilspin of de wespspin. Samen met uitgebreide beschrijvingen en illustraties zorgt het contact met levende spinnen voor een unieke ervaring. Deskundigen laten zien welke verzorging spinnen nodig hebben en op enkele vaste tijden kunnen de bezoekers zien hoe de dieren worden gevoed.

Spannende Spinnen! biedt een unieke kans om af te rekenen met het doorgaans negatieve beeld van deze bijzondere dieren met acht poten, twee rijtjes ogen en één paar stevige gifklauwen.

  • 3.7143
  • Leeftijd: 8 tot 13 jaar
  • duurzaam
    88% 0 procent is helemaal niet duurzaam en 100% is superduurzaam
  • Waar: Natuurmuseum Nijmegen
  • 25 november 2011